Endüstriyel Otomasyon

Network ve telekomünikasyon teknolojileri konusundaki gelişmeler ve gelişmiş haberleşme altyapıları hızlı bir şekilde endüstrinin diğer sektörlerine etki etmeye başlamıştır. Bunun sonucu olarak Ethernet ve TCP/IP teknolojileri; endüstriyel fabrika uygulamalarına (kontrol, izleme, monitör etme, fabrika üretim sahasından veri/data toplama gibi ) standart IT dışındaki endüstriyel IT diye adlandırılan temelde data haberleşmesi ama aynı zamanda görüntü ve ekran verilerinin paylaşılması gibi pratik uygulamaları gündeme getirmiştir.

Geçmişte çoğunlukla, otomasyon; ekipman ve cihaz üreticileri tarafından birbirleri ile karşılıklı çalışabilirliği (interoperability ) içermeyen fieldbuslar ve protokollerin yerine, günümüzdeki TCP/IP ve Ethernet teknoloji ve protokolleri sayesinde her türlü endüstriyel otomasyon ekipman ve cihazları karşılıklı data haberleşmesi yapabilmektedir.

Fabrika üretim sahasında yoğunluka kullanılan SCADA sistemlerinin ( PLC, DCS, HMI, sensörler ve kontrol ekipmanları gibi ); kendi aralarındaki veri transferi konusunda düşük maliyetli, standartlaşmış Ethernet ve TCP/IP teknolojilerini kullanımları giderek artmaktadır.

Bunlardan biri olan Endüstriyel Bluetooth ürünleri ( Bluetooth Seri RS-232/485 Adaptörler, Bluetooth Seri RS-232 modüller, Bluetooth Access Point ler ); özellikle RS-232 seri bağlantı gerektiren otomasyon ekipman ve cihazlarının standart olarak kablo ile bağlantı/haberleşme gerekliliğini ortadan kaldırıp, onu yerine kablosuz haberleşme imkanı sunması ile tercih edilmektedir. Sena marka Bluetooth kablosuz haberleşme adaptörleri ( seri RS-232/485 ) yazılım bağımsız konfigürasyon ve otomatik eşleştirme özelliği ile endüstriyel fabrika otomasyonu uygulamalarında ön plana çıkmaktadır. Endüstriyel fabrika uygulamalarında ( veri toplama, kablosuz sensör kontrolü ve izleme gibi ) çoğunlukla tercih edilmektedir.

ProControl Otomasyon proseslerinin gerçekleştirilmesinde,insanın bizzat üretim yapma görevini kontrol ekipmanları ve scada sistemlerinin üstlenmesiyle düşük işletme masrafları ve az yatırım ile aynı işi büyük  hızda başararak, otomatik üretim yapmak, bunu kontrol etmek, izlemek ve planlamak mümkün kılınmaktadır.

Projenin Tasarımı ve Geliştirilmesi 

ProControl Öncelikle müşterilerin ihtiyaçlarının anlaşılması ile bu ihtiyaçlar için kaliteli optimum maliyetli çözümler üreterek bu çözümlerin projelendirilip detaylandırılması ile çıkabilecek sorunlar daha proje aşamasında bertaraf edilmektedir.

Malzeme Tedariği ve Lojistik yönetimi

ProControl otomasyon uzman kadrosu ile Omron,Allen-Bradley,Schneider, Siemens,ABB ve bir çok markanın  malzeme temini ve lojistik yönetmini gerçekleştirmektedir.

Kontrol kumanda MCC panolarının imalatı 

ProControl Otomasyon sisteminde kullanılıcak PLC kontrol ve MCC panolarının tasarımları projenin gerçekleştirileceği yer ve ortam şartlarına uygun olarak tasarlanıp  bünyemizde hazırlanmaktadır.

Montaj ve devreye alma 

ProControl Her biri kendi alanında uzman elamanlarımızdan oluşan montaj ve devreye alma ekibimiz, projelerin en kısa sürede montajını ve deveye alınmasını gerçekleştirerek müşterilerinin üretime başlayabilmelerini olanaklı kılmaktadır.

  • PLC ve RTU Sistemleri
  • Enerji izleme ve raporlama
  • Kontrol Uygulamaları
  • Proses Otomasyonu 
  • Enstrümantasyon Konularında
  • Proje Tasarım (Geliştirme, Danışmanlık, Projelendirme)
  • DCS kontrol Sistemleri
  • Sistem Analizi
  • Makina Otomasyonu
  • Devreye Alma
  • Teknik Destek ve Bakım
  • Enerji SCADA  Kontrol Sistemleri
  • Montaj ve Anahtar Teslim İş (Saha Montajı, Kablolama, Pano İmalatı )

Sektörler:

  • Makine Sektörü
  • Pvc Sektörü
  • Gaz Endüstri
  • Kimya Sanayi
  • Güç Endüstrisi
  • Arıtma Projeleri
  • İklimlendirme Sektörü
  • Endüstri Sektörü

Endüstriyel otomasyon; temel olarak makinaların ve proseslerin otomatik kontrolü olarak tanımlanabilir. ENDÜSTRİYEL’in otomasyon konusundaki çözümleri PLC sistemler, HMI kullanıcı panelleri ve SCADA görüntüleme teknolojileri üzerine geliştirilmektedir.. 

Otomasyon çözümleri ile düşük işletme masrafları ve az yatırım ile seri, hızlı ve otomatik olarak üretim yapmak, yapılan üretimi kontrol etmek, izlemek ve planlamak oldukça kolay şekilde mümkün olabilmektedir. Üretim proseslerinin güvenli bir yazılım tarafından kontrol edilmesi, çalışma bilgilerinin online olarak okunabilmesi, prosese ilişkin iş akışının kusursuz olarak uygulanabilmesi ve kritik üretim operasyonlarının daha hızlı ve verimli yönetilmesi otomasyon uygulamalarıyla kolaylıkla sağlanabilmektedir. 

PLC Teknolojisi
Otomasyon işlemlerinde PLC kullanımı çokça tercih edilir. PLC sistemlerinde kumanda fonksiyonları yazılım ile gerçekleştirildiğinden farklı uygulamalara adaptasyon kolay olmaktadır. PLC, birimler arasında bilginin güvenilirliğini ve hızlı akışını denetler, programın çalışması monitörden izlenip, arızalara erişim kolaydır. PLC, bir iş akışındaki bütün adımların doğru zaman ve doğru sıradaki bir hareket içerisinde olmasını sağlar. 

SCADA ve HMI Paneller

Kullanıcıların beklentilerinin sürekli olarak artması, uygulamaların giderek daha kompleks hale gelmesine sebep olmakta. Artan karışıklığı kolay uygulanabilir ve izlenebilir olarak tutmak ise SCADA sistemlerine ve HMI’lere düşüyor. HMI’lar, üretim otomasyonunda verimli ve hızlı kontrol sunmasının yanısıra kontrol panolarında kullanılan birçok kablolamadan tasarruf sağlayarak oluşabilecek arızaların da minimum seviyeye düşürülmesine yardımcı olurlar. 

ENDÜSTRİYEL, otomasyon teknolojilerinde geniş bir bilgi birikimine sahiptir. Deneyimimizin kaynağını ve kalitesini, dünya çapında pazar payına sahip, Hitachi, Phoenix Contact, Fuji Electric, Schneider Electric, Siemens gibi birçok profesyonel ekipman ve monitörleme (SCADA) programı olarak da WONDERWARE firmasının INTOUCH ve Progea firmasının MOVİCON yazılım programları ile tescillemiş bulunmaktayız. 

Otomasyon çözümlerimiz sistem tasarımı, projelendirme, montaj, malzeme temini, devreye alma ve eğitim faaliyetlerini kapsar. 

Otomasyon alanında kazandığımız bilgi ve deneyimler tesisinizin altyapı ömrünü arttırırken, işletmenize de büyük oranda maddi kazanç, üstün performans ve emniyet sağlayacaktır. 

Uzaktan Erişim İle Proses Kontrolü
İnternetin hızla yayılması ve kolay ulaşılabilir duruma gelmesi ile web sayfalarının yanında uzaktan erişim olanakları da oldukça ihtiyaç duyulan ve sık kullanılan uygulamalar haline gelmiştir. 

Sınırsız Uygulama Çeşitliliği
Endüstriyel tesis kontrolünün en önemli cihazlarından biri olan operatör panelleri ile her türlü detayda uygulama çözümleri ve çeşitliliği sağlanabilmektedir. HMI’lar (operatör panelleri) kullanıcı ile sistemler arası iletişimi ve data transferini sağlayan arabirimlerdir. Kullanıcı dostu ekranı üzerinde tasarlanacak olan dokunmatik nesne ve tuşlar sayesinde elektromekanik sistemlerin kontrol edilmesi sağlanmaktadır.